Info semasa | Xanzwhite Skincare

Category: Info semasa

kopi racun2

Cerita Kedai Kopi

Setiap hari berbilion orang bergantung kepada kopi nak bagi celik mata segar lepas bangun pagi. Hakikatnya bahan yang bagi celik mata tu bukan kopi tapi kafein. Kafein ni la bahan perangsang no.1 paling banyak...

detoks

AIR DETOX LEMON

Apa itu DETOX? Orang semua tau detox ni satu proses menyahtoksikkan badan dari segala bahan kimia yang masuk ke badan melalui produk-produk harian yang kita guna ataupun yang kita makan. Persoalannya, perlu ke detoks...

Brunei times update

Terbaru: 11 Produk Kosmetik dan Pelangsingan Beracun 2016

Laporan akhbar The Brunei Times The Brunei Times bertarikh 26 Januari 2016 menyiarkan senarai produk-produk kesihatan dan kosmetik yang dicemari dengan bahan terlarang. Produk-produk tersebut ialah: Obat Tradisional Super Kecetit Asam Tablet-mengandungi Phenylbutazone Bodyslim...

Nyamuk aedes pembawa virus

VIRUS ZIKA

NYAMUK AEDES Sharing Selingan, tapi PENTING SANGAT! Hari tu tertgk kami prihatin..topik perbincangan DENGGI… Yes, dulu nyamuk aedes dikaitkan dengan denggi je sebab dia pembawa virus DENGGI dan CHIKUGUNYA… sekarang dah ada virus baru...

kopi racun2

Tergempar : Kopi 3 in 1 ada viagra!

Hati-hati minum kopi Saja nak cek latest update pasal produk kosmetik beracun di pasaran. Tengok-tengok, terjumpa satu senarai panjang kat laman web rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia, bahagian Farmasi. Senarai ni bagi semua sekali termasuk...