Xanzwhite Skincare | Skincare dari SIRIM yang diilhamkan oleh Sains

Xanzwhite Skincare

5 TABIAT KULIT KUSAM

5 TABIAT PENYEBAB KULIT KUSAM

Jom Hilangkan Kulit Kusam Jenuh la cuba macam-macam produk, elok-elok kulit tu takde la teruk sangat…jadi bertambah buruk sebab tersalah guna produk. Alhamdulillah jumpa Xanzwhite..kulit kusam jadi segar berseri. Tapi bukan itu saja tau,...

detoks

AIR DETOX LEMON

Apa itu DETOX? Orang semua tau detox ni satu proses menyahtoksikkan badan dari segala bahan kimia yang masuk ke badan melalui produk-produk harian yang kita guna ataupun yang kita makan. Persoalannya, perlu ke detoks...

tips awet muda 5 resipi mudah anti-penuaan

Tips Awet Muda

5 Faktor Semulajadi untuk Kekal Muda lebih lama Penuaan ni satu proses wajib yang mesti dilalui semua manusia. Kot ada sesiapa yang masih dalam fantasy land berangan nak jadi elves (dalam cerita lord of...

Brunei times update

Terbaru: 11 Produk Kosmetik dan Pelangsingan Beracun 2016

Laporan akhbar The Brunei Times The Brunei Times bertarikh 26 Januari 2016 menyiarkan senarai produk-produk kesihatan dan kosmetik yang dicemari dengan bahan terlarang. Produk-produk tersebut ialah: Obat Tradisional Super Kecetit Asam Tablet-mengandungi Phenylbutazone Bodyslim...

suntik wajah

Kolagen Semulajadi

Kolagen D.I.Y Perubahan cuaca mendadak kat Malaysia ni buat ramai orang sakit kan…ni kita orang tua, eh..bukan tua..dewasa..dah cam ni, inikan pulak anak-anak kecil kita kan…untuk ni, aini nak share menu yang ramai orang...

Nyamuk aedes pembawa virus

VIRUS ZIKA

NYAMUK AEDES Sharing Selingan, tapi PENTING SANGAT! Hari tu tertgk kami prihatin..topik perbincangan DENGGI… Yes, dulu nyamuk aedes dikaitkan dengan denggi je sebab dia pembawa virus DENGGI dan CHIKUGUNYA… sekarang dah ada virus baru...

kopi racun2

Tergempar : Kopi 3 in 1 ada viagra!

Hati-hati minum kopi Saja nak cek latest update pasal produk kosmetik beracun di pasaran. Tengok-tengok, terjumpa satu senarai panjang kat laman web rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia, bahagian Farmasi. Senarai ni bagi semua sekali termasuk...

BERCERAI KERANA RUPA

Stress! Suami Kutuk Muka banyak Jerawat

“Banyak betul jerawat, tak lalu nak tengok!” Perkara paling menghiris hati apabila sang suami selalu┬ámemuji kecantikan wanita lain dihadapan isteri. Runtuh segala keyakinan diri jika diperlakukan begitu oleh suami sendiri. Makin kuruslah si isteri...

Hampeh punye penjual xanzwhite

“Hampeh punya Penjual Xanzwhite!”

Helah Penjual Kosmetik Mungkin inilah kecaman yang bakal saya terima untuk posting saya yang satu ni. Takpelah, saya sekadar merasa bertanggungjawab memberi pendedahan pada semua tentang apa yang betul dan tidak tentang produk kecantikan...